توجه شما را به مصاحبه با امین احمدی، مهندس معمار و مدیریت شرکت مهندسین مشاورایستا مهرازان بام جلب میکنیم:
ایده ها و راهکارهای مهندس امین احمدی برای صنعت مسکن نشان دهنده تفکر خلاق و ذهن پویای ایشان است. به گفته او وجود یک سایت یا مرجع رسمی برای قیمت گذاری املاک ضرورت دارد. او معتقد است برای رفع مشکلات، باید سوداگری در حوزه زمین کنترل شود و برای افزایش عرضه زمین و تراکم ساختمانی، قوانین و مقرراتی، وضع شود.
بزرگترین چالش شرکت های معماری در صنعت ساختمان در سطح کشور چیست؟
بنده از سال ۱۳۸۴ سابقه فعالیت در رشته معماری در زمینه (طراحی،نظارت،اجرا ) دارم.
۱.رقابت با رقبا
۲. جذب مشتریان
۳. مدیریت پروژه های پیچیده
۴. تغییر در تکنولوژی و روش های ساخت
برای موفقیت در کسب و کارهای معماری ، باید به دنبال تعیین استراتژی مناسب، ایجاد شبکه های ارتباطی موثر، استفاده از تکنولوژی های جدید، طراحی پایدار، مدیریت پروژه های بهبود یافته، توسعه مهارت های فنی و خلاقیت، مدیریت مالی و مالیات و توسعه یافتن در زمینه های مرتبط، بگردید.
یکی از مهم ترین صنایع کشور، صنعت ساختمان است. در کشور ما هم مهم ترین موضوع اقتصاد کشور، ساختمان است که نقش مهمی در اشتغال زایی و تولید ثروت و تامین نیازهای مردم ایفا می کند. در ایران صنعت ساختمان، در حال رشد است. مهم ترین چالش های این صنعت، شامل دو دسته اقتصادی و غیر اقتصادی است.
از جمله مشکلات این حوزه وجود و ورود افراد سود جو، در قسمت زمین و سوداگری زمین و همچنین عدم هماهنگی در سیاست گذاری های کلان، کمبود دانش فنی که موجب کاهش کیفیت صنعت ساختمان می شود و تأثیر تحریم های اقتصادی و افزایش هزینه مواد و مصالح وارد شده هستند ، می باشد. مشکلات غیراقتصادی شامل دو بخش عدم اطمینان مصرف کنندگان و عدم رضایت بر استانداردهای صنعت ساختمان است. عدم شفافیت در بازار زمین، موجب سوداگری در این حوزه شده است.
طبق گفته جناب پزشکیان، هر زمین و مجموعه باید یک کد پستی داشته باشد، مانند همه افراد مناسب کد ملی دارند. همچنین به علت فقدان قیمت گذاری مناسب، افراد به صورت سلیقه ای قیمت گذاری می کنند. این مشکل مربوط به صنف املاک است.
باید یک سایت یا مرجع وجود داشته باشد که برای همه مناطق و محله ها قیمت گذاری انجام دهد زیر نظر کارشناسان دولت، تا خریداران برای مشخص کردن قیمت به آن مراجعه کنند. در واقع یک بانک اطلاعاتی مشابه دیجی کالا باشد.« باید مرجع بانک اطلاعاتی برای قیمت زمین ها تمهید گردد»
در حال حاضر مسکن در رکود است اما قیمت اجاره ها بسیار بالا می باشد. هر یک از بنگاه های املاک، برای خود امپراتوری دارند. اگر این موارد مدیریت شود، بر نظم و ساماندهی قیمت ها تاثیر گذار خواهد بود.
این مشکلات، باعث کاهش کیفیت ساختمان های ساخته شده و افزایش قیمت تمام شده و کاهش قدرت خرید مردم می شود.
راه حل شما جهت رفع مشکلات چیست؟
همانطور که گفته شد، مشکلات، در دو حوزه اقتصادی و غیراقتصادی هستند. برای رفع مشکلات، باید سوداگری در حوزه زمین کنترل شود و برای افزایش عرضه زمین و تراکم ساختمانی، قوانین و مقرراتی، وضع شود. مورد بعدی، افزایش سرمایه گذاری در بخش آموزش است. همچنین کاهش اثر تحریم های اقتصادی است، چون این تحریم ها اقتصاد را فلج می کند.
برای حوزه غیر اقتصادی نیز، تلاش برای افزایش اطمینان از مصرف کنندگان و تقویت نظارت بر رعایت استانداردهای صنعت ساختمان است.
رسانه ها چه نقشی می توانند در پیشرفت صنعت ساختمان و معماری داشته باشند؟
رسانه شالوده فرایند ارتباط اجتماعی است. وظیفه عمومی رسانه، ارتقا سطح سواد کیفی و بصری است. که باعث افزایش آگاهی سطح عمومی جامعه می شود.
حضور مهندسان و نخبگان، در این حیطه باعث افزایش سطح علمی و آگاهی مردم می شود. همچنین با مشکلات ناشی از ساختمان سازی نامناسب و غیر استاندارد، آشنا می شوند. رسانه بسیار اهمیت دارد.
تفاوت کیفیت تولیدات داخلی با خارجی چیست؟
در دهه ۵۰، کشور ما از نظر مصالح ساختمانی، در رتبه پنجم دنیا بود. اما به مرور زمان کیفیت کم شد. علت این موضوع،جان گرفتن پروژه هایی مثل مسکن مهر است که کیفیت را به خاطر قیمت پایین آوردند. مصالح، روز به روز تکنولوژی های مدرن تری دارد، اما چون هزینه ها بالا است، مالکان ساختمان ها، از نظر مالی برای سوددهی، بیشتر نمی توانند هزینه کنند و از متریال، با کیفیت پایین استفاده می کنند تا سود بیشتری کسب کنند.
((تکنولوژی و فناوری مدرن، در صنعت سازی مسکن، به تولید با کیفیت کمک می کند))
با کمک نخبگان و دانشجویان و مهندسان، می توان کیفیت تولیدات داخلی را افزایش داد. البته این موضوع زمان بر است. به کارگیری تکنولوژی باعث می شود که مدلسازی BIM اطلاعات ساختمان و مصالح ساختمانی پایدار و همچنین انرژی های تجدیدپذیر، به بهبود کیفیت ساخت و ساز و کاهش هزینه ها و افزایش کارایی پروژه ها منجر شود. این فناوری ها، علاوه بر کاهش مصرف انرژی و حفظ محیط زیست، به کاهش زمان در ساخت و ساز کمک می کند.